Menü Bezárás

Biográfia

 

 

 

 

„AZ ÉNEKLÉS A PILLANAT MŰVÉSZETE,
AMI SZÁRNYAKAT AD A KÉPZELŐERŐNKNEK”
Patricia Petibon

Zenei tanulmányok:

2017-2018

Sharon Christman,  Giovanni Reggioli,  Washington D.C. (USA)

2013-2016

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének előadóművész képzés, Pászthy Júlia növendéke

2012-2013 (magánének)

Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien (Bécs). Tanára Claudia Visca

2011-2012 (magánének)

Maria Teresa Uribe /Budapest

2007-2011

Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Győr

2005-2007

Vujicsics Tihamér Zeneiskola Szentendre

1998-2007

Szabolcsi Bence Zeneiskola Nyergesújfalu

Mesterkurzusok:

Nancy Argenta és Ingrid Attrot | Claudia Visca | Gulyás Dénes | Sass Sylvia | Hamari Júlia | Cheryl Studer

Jelenleg Budapesten élek, szabadúszó művészként, valamint kulturális diplomáciai területen is dolgozom. A szabadságérzetet és a világ megismerését a zene hozta el számomra. 2017-ben Washington DC-ben egy bel canto akadémián fejlesztettem énektechnikámat Betsy Bishop, Giovanni Reggioli és Jennifer Casey Cabot iránymutatásával. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének előadóművész szakán Pászthy Júlia növendékeként diplomáztam. Az egyetemre a bécsi Universität für Musik tanáránál, Claudia Visca-nál, ill. Budapesten Maria Teresa Uribe-nél készültem fel. A győri konzervatóriumot klasszikus ének főszakon, valamint hegedű szakon végeztem. Népdaléneket Szvorák Katalintól tanultam a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolában, mely tudásomat hasznosítva több népdaléneklési versenyen arany minősítést szereztem. Itt életre szóló zenészbarátságokat kötöttem, Ökrös Csabával éveken át nyári koncertjein énekeltem rendszeresen. Tanulóéveim alatt lovas és énekes tudásomnak köszönhetően a komáromi Lovas Színházban az István a király c. darabban Réka, a Trója c. musicalben Briszeisz, az Utolsó Betyár c. darabban Hajnal alakját játszottam. 2016-ban Mozart: Varázsfuvolában Papagena, 2018-ban a MÜPA-ban Purcell: Dido és Aeneas című művében a címszerepet énekeltem.

Jelenleg dalesteken, és barokk zenei formációkban énekelek bel és külföldön egyaránt. Énekmesterem Bátori Éva operaénekes. A magyar kultúra is fontos számomra, így a klasszikus zenei koncertek mellett népzenei fellépéseket is vállalok.

ZENEI FELVÉTELEK:

Bacchus Consort – Around the world

Lemezünkön különös figyelmet fordítunk azokra a forrásokra, amelyekben a barokk zene népi hatásokkal ötvöződött. A Földet körbeutazva adunk ízelítőt a 16-18.század különböző régióinak egyedülálló hangzásvilágából. Hallhatunk vokális és instrumentális műveket a korabeli Itália, Francia Királyság, Ibéria, az Újvilág, Britannia és a Kárpát-medence területéről. (Kiadás éve: 2021) Elérhető Spotify-on.

Bacchus Consort- Peru

Lemezünk gerincét szakrális és világi szövegű művek alkotják, emellett hallhatunk zenéket a korábbi jezsuita missziók korából is. Figyelemmel kísérhetjük, milyen különleges és egyedi módon keveredett a helyi népzene és a spanyol barokk a 18. századi Peruban. (Kiadás éve: 2020) Elérhető Spotify-on.

Arietta CD
Stummer Mártonnal közös gitár/ének CD felvételünk 2013 őszén jelent meg a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Emellett több CD felvételen énekelhettem:
Szvorák Kati népdal lemezein (Pünkösd, Éneklő Egyház, Talalaj)
John Dowland: Reneszánsz dalok (2011)
Döbrentei Ildikó-Gulya Róbert: A jászol hangjai (2012)